GRAAL SA posiada 3 nowoczesne zakłady produkcyjne i zatrudnia 2500 wykwalifikowanych pracowników.
Przetwórnia specjalizuje się w produkcji świeżych, wędzonych na zimno i gorąco oraz marynowanych ryb bez konserwantów. Kluczowe gatunki to łosoś, halibut, tuńczyk i pstrąg. Wizytówką Zakładów są nie tylko najwyższej jakości produkty, ale również opakowania VACCUM, 3D oraz Skin. Zastosowanie innowacyjnej folii Skin, która dostosowuje się do kształtu zawartości, pozwala zaoferować efektowny produkt o przedłużonej trwałości.
Jeden z najnowocześniejszych zakładów w Europie, zajmuje się produkcją konserw rybnych – flagowych produktów GRAAL SA. Główne gatunki ryb, z których powstają przetwory to: śledź, łosoś, tuńczyk, makrela, pstrąg, dorsz, karp i szprot. Przetwórnia dysponuje najnowocześniejszą infrastrukturą pozwalającą zaoferować pełen wachlarz produktów bez konserwantów w trwałych i bezpiecznych opakowaniach.
Zakład specjalizuje się w produkcji dań gotowych, ekspresowych oraz mięsnych. Produkty przetwarzane są termicznie i nie zawierają konserwantów. Przetwórnia dysponuje szeregiem opakowań szklanych, metalowych i plastikowych – dostosowanych do każdego z oferowanych produktów.